Opera- och musikalstjärnor gör julkonsert i Barkåkra

BJÄRE/ÄNGELHOLM

. Kristoffer Hellström, skådespelare och sångare, sätter upp Strålande jul i Förslövs och Barkåkra kyrka. Med sig har han bland annat sopranen och Fantomen på operan-aktuella Frida Engström.

Förra året gjorde Kristoffer Hellström och Frida Engström en julkonsert i Barkåkra kyrka tillsammans. I år bjuder de in till Strålande jul på samma plats och även i Förslövs kyrka.

– Båda platserna är fantastiska. Min mamma flyttade till Skälderviken för ett antal år sedan och Barkåkra kyrka känns därför lite som hemma, säger Kristoffer Hellström som för närvarande arbetar med en musikal i England.

Precis som i fjol har han med sig sopranen Frida Engström som just nu innehar den kvinnliga huvudrollen i uppsättningen av Fantomen på operan på Göteborgsoperan. Tillsammans kommer de att bjuda på musik tillsammans med Gunn Ramhov, före detta kantor i Barkåkra kyrka, samt kören Gunns Galanta Gaseller akompanjerade av Daniel Ramhov (bas) och Kristian Ramhov (piano). Det kommer att ges både traditionell och modern, svensk julmusik.

– Jag bidrar med lite klassiska juljazzsånger med inspiration från bland annat Carola, Tommy Körberg men även Bing Crosby. Frida kommer att sjunga en del svenska musikskatter. Det blir alltså både klassiskt och mer modernt i en skön blandning, säger han.

Frida Engström ser fram emot de båda julkonserterna.

– Det ska bli kul att spela med Kristoffer och Gunn igen. Det ska bli härligt att komma ner till Skåne och musicera med vänner. Jag har ju mina rötter i Skånes Fagerhult och bor i Helsingborg, säger hon.

Förhoppningen är att julkonserten ska bli ett stående inslag i både Förslöv och Barkåkra.

– De här platserna är fantastiska och i fjol var det fullsatt. Förhoppningsvis kommer vi tillbaka även 2018, säger Kristoffer Hellström.

Strålande jul

Förslövs kyrka 19 december, klockan 19.00.

Barkåkra kyrka 20 decemver, klockan 19.00.

Förköpsbiljetter finns på Heberleins i Förslöv, Ängelholms turistbyrå, pastorsexpeditionen i Förslöv.

Publicerad 30 November 2017 08:19

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag