Nya vindkraftverk i Össjö skog

ÄNGELHOLM. Tre nya vindkraftverk har invigts i Össjö skog. I full gång kommer verken att kunna leverera 17 miljoner kilowattimmar årligen. Det räcker för att försörja 5500 lägenheter eller 7000 elbilar med el.
Totalt handlar det om fem vindkraftverk, varav tre byggts av Öresundskraft. När bygget pågick som bäst i höstas var det tidvis intensiv trafik med tunga transporter av material längs de smala och slingriga vägarna från väg 13 till byggplatsen öster om Åslidehus.Ungefär 100 hushåll finns i området och använder sig av vägarna.
– Vi skickade information i förväg, särskilt inför de mest intensiva dygnen. Vi försökte också att styra de tunga transporterna till kvällstid, för att inte orsaka besvär i onödan. Men visst har de som bor i området påverkats, säger Ann-Sofie Lindqvist som beskriver dialogen med Össjöborna som bra och mestadels positiv, i ett pressmeddelande.
Satsningen är ett uttryck för lokal förankring i Ängelholm, enligt Gustaf Wiklund, Öresundskrafts ordförande.
– Bara under det senaste året har vi investerat närmare 90 miljoner kronor i Ängelholms kommun, dels i fjärrvärmenätet i Ängelholm, dels i vindkraftverken, säger Gustaf Wiklund, Öresundskrafts ordförande.

Publicerad 04 April 2017 15:17