Hemlösa katter tas om hand vid industriområde

Förening ser till att de får veterinärvård

Av
Lotta Venhagen

ÄNGELHOLM. Ett tiotal hemlösa katter håller just nu på att fångas in i norra industriområdet. Om det inte går att hitta hem till katterna kommer de att släppas ut inom sitt revir igen efter att de få veterinärvård.

För tre månader sedan kom det in en anmälan om ett antal katter som gick lösa i industriområdet och den ideella föreningen Hemlösa Katter Helsingborg/Skåne arbetar just nu med att fånga in dem.
– Det är först nu vi har haft resurser att kunna ta tag i det här, säger Joachim Henriksson, som är engagerade i föreningen.

Sätter ut fällor

Hittills har föreningen fångat in sju katter, enligt uppgifter finns det minst fyra katter till i området men antagligen fler.
– Vissa är inte alls aggressiva så vi misstänker att de haft ett hem tidigare.
Föreningen fångar in katterna i fällor.
– Vi gillrar fällorna med mat och klär in dem i filtar så det inte blir för kallt för katterna. Sedan kontrollerar vi fällorna var tredje eller fjärde timme, förklarar Joachim Henriksson.

Får veterinärvård

De infångade katterna tas till en veterinär där de kastreras, öronmärks och vaccineras. Därefter får de bo i ett läkehem under någon vecka.
– Drömmen är att kunna hitta hem till katterna, men går inte det släpper vi ut dem på sitt revir igen och vi kommer att ställa ut ett katthus till dem, sedan kommer vi att följa upp hur det går för dem med hjälp av personal på ett av företagen här som kommer att se till att de får mat dagligen.
Fotnot: På Facebooksidan Hemlösa katter Helsingborg/Skåne finns mer information om projektet.

Publicerad 28 January 2015 12:00

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag