Ängelholmsbördiga My Blomqvist Olsberg är just nu aktuell med en dröm- och dagbok som ska stärka barns självkänsla. Foto: Anja Callius

Ängelholmsbördiga My Blomqvist Olsberg är just nu aktuell med en dröm- och dagbok som ska stärka barns självkänsla. Foto: Anja Callius

En bok för drömmar

My Blomqvist Olsberg aktuell med ny bok

Av
Lotta Venhagen

Lotta Venhagen

Några frågor till My Blomqvist Olsberg, författare, barnboksförläggare och artist bördig från Ängelholm som just nu är aktuell med sin "Dröm- och dagbok – Vilken underbar dag".

Vad är en dröm- och dagbok?
– Det är en bok som dels har en massa dagboksblad, men som även innehåller positiva och roliga frågor att besvara samt uppgifter om en själv. Det finns också möjlighet att klistra in hemliga lappar, eller tidningsartiklar man sparat. På några uppslag kan man rita sina tankar istället för att skriva dem eftersom det passar vissa bättre. Varje sida har unika positiva affirmationer. Det handlar hela tiden om att ta fram det bästa i sig själv.

Hur gick dina tankar när du skapade den här boken?
– Jag har tänkt på den här boken länge. Någonstans där barn kan skriva sina tankar och känslor men även att man kan vägleda barnen med positiva affirmationer och hjälpa dem med självkänslan. Att boken äntligen blivit av och att den gjort succé är så himla roligt. Att göra nytryck av en bok efter två månader är det bästa betyg man kan få.

Du kommer ursprungligen från Ängelholm och illustratören Mikaela Nordlund från Båstad, är det en slump?
– Ja det är det faktiskt, jag sökte en illustratör via Facebook och Mikaela kontaktade mig och skickade några bilder. Hon är helt underbar att jobba med och nu har vi gjort 53 olika produkter tillsammans.

Vad händer framöver för din del?
– Jag håller på att repa för fullt inför en stor roll i Stephen Sondheims musikal Assassins här i Stockholm som har Skandinavienpremiär den 8 januari.

Publicerad 07 December 2012 00:00