Hallå där…

Av
Lotta Venhagen

Lotta Venhagen

...Maria Ingrup från Ängelholm som tillsammans med en besättning bestående av endast tjejer seglade med sin båt Cantare från Höganäs till Västindien och tillbaka under ett år och nu har skrivit en bok om resan.

Hur kommer det sig att det blev en bok?

– Vi blev faktiskt kontaktade av Nordstedts förlag under resans gång och de undrade om någon av oss i besättningen ville skriva om resan. Eftersom jag alltid velat skriva en bok blev jag väldigt glad när jag såg mailet.

Vad kan du berätta om boken?

– Den heter ?Var är den riktiga kaptenen?. Man blir många gånger ifrågasatt som kvinna bakom rodret och under en tävling i Danmark var det en man som kom och frågade var kapten var. När de pekade på mig sa han ?nej jag menar den riktiga kaptenen?. Boken bygger på inläggen som vi lagt ut i bloggen som vi skrev under resan och mail jag skickat till kompisar.

Boken kommer ut den 23 februari, är det nervöst?

– Det ska bli spännande att se vad folk tycker. Tjejerna jag seglat med har fått godkänna texterna för boken är mycket ärligare och mer utlämnande än vad bloggen var. Nu handlar det mer om våra relationer ombord.

Har du något extra starkt minne från resan?

– Vi ett tillfälle hade maten börjat ta slut och gasen var också slut så vi kunde inte värma den mat vi hade så att kliva i land på Azorerna efter 30 dagar till sjöss kändes jättebra.

Blir det fler långseglingar framöver?

– Det hoppas jag verkligen, men kanske inte fler tjejseglingar. Jag har ju hunnit gifta mig så det kanske blir med man och barn i framtiden.

Vad är det med havet och segling som lockar dig?

– Det är en kombination av att vara på en segelbåt på havet. Det känns oändligt och man kan komma vart som helst. Dessutom är ingen dag den andra lik.

Publicerad 01 February 2012 00:00

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag