NYTÄNK. Det är ingen vanlig Askungesaga som sätts upp på Jarl Kulle-scenenPå söndag har Askungarnas blandning av Disney- och originalsagan premiär.
Foto: Anders Clark

NYTÄNK. Det är ingen vanlig Askungesaga som sätts upp på Jarl Kulle-scenenPå söndag har Askungarnas blandning av Disney- och originalsagan premiär. Foto: Anders Clark

Ingen vanlig Askungesaga

TEATER. I år gör teatern Askungarna sitt namn rättvisa när de sätter upp Askungen. Upplagan är en blandning av Disney- och originaluppsättningen av sagan.

Högst upp i Parkskolan förs det liv. Ett 20-tal ungdomar i broderade tunikor, kungakronor och klänningar avslöjar folksamlingen för att vara en teater. Uppklädda tjejer uppvaktar prinsen med dans, aerobics och sång. Men när prinsen bjuder upp Alma Nelson, klädd i fattigmansklänning och huckle står det klart att det är den klassiska Askunge-sagan som repeteras.
I årets upplaga blandas sagans originalform med Disney-versionen samtidigt som Askungarna använder sig av kända låtar med nya texter.
- Det händer mycket, detta är ett av de roligaste spexen vi gjort, säger teaterledaren Emma Landgren som varit med i Askungarna i 14 år, på senare år leder hon teatern med mamma Lena Landgren. Tillsammans har de sett intresset för teater öka.
– Teatern har kommit tillbaka och det finns ju inte så mycket i Ängelholm, säger Emma Landgren.
ASkungarna r en täeaterförening barn och ungdomar. Föreningen är åldersindelad mellan två grupper och sätter upp en vår- och en höstföreställning varje år.
Premiären för Askungen är på söndag och föreställningen kan ses igen på Jarl kulle-scenen den 10 April.

Publicerad 10 February 2011 03:00