"En hejdundrande cirkusföreställning"

Av
Anders Clark

ÄNGELHOLM. Lindansare, akrobater, clowner och dansshow - allt i ett. I helgen går Cirkuskalaset av stapeln. Det blir massor med aktiviteter för barnen hela dagen, nytt för i år är att Henry Bronett sätter upp en cirkusföreställning tillsammans med Ballongteatern.

Vad är ett cirkuskalas?
– Det är en hejdundrande cirkusföreställning för hela familjen, berättar Peter Lindholm på Ballongteatern.
Peter Lindholm har sedan starten av stora Barnkalaset för tre år sedan funderat på att samma dag göra något för barn och familj på stora scenen.
Att Henry Bronett kommer ner till Ängelholm började när en tjej kontaktade honom på Facebook.
– Hon tyckte att jag borde höra av mig till Peter Lindholm, berättar Henryn Bronett.
Efter mailkorrespondens ich telefonsamtal blev det bestämt att de skulle sätta igång. De träffades i Stockholm och kemin stämde, mer än väl.
– Han är skitrolig! Det finns så få eldsjälar som gör saker för familjen konstaterar Henry Bronett som genast bestämde sig för att göra en show med Peter Lindholm.
Nu blir den alltså av när Bronett tar med sig lindansare, akrobat och clown till Hembygdsparken där Peter Lindholm möter upp med sig själv och Ängelholmsdansaren Sofie Hofvendahl med sällskap.
Henry Bronett har skrivit och regisserat föreställningen.
– Risken är att det blir en tradition, om allt går i lås har vi även bestämt oss för att arrangera en cirkusfestival i Ängelholm 2011, säger Peter Lindholm och citerar Henry Bronett: ?Lättaste vägen mellan människor är skrattet?.
Anders Clark

NÄR: 17:e och 18:e juli klockan 13 och 15.
VAR: Hembygdsparkens stora scen.
HUR: 90 kronor med HD-pass, 120 kronor utan.

Publicerad 10 July 2010 03:00