Känslofull dansverkstad lockade många

”Förmågan att berätta går före teknik och erfarenhet”

Av
Lotta Venhagen

Lotta Venhagen

ÄNGELHOLM. Ett 20-tal ungdomar hade samlats i badhusets träningssal för att under tre intensiva dagar på sportlovet ägna sig helhjärtat åt dans. Bakom arrangemanget stod kultur- och fritidsförvaltningen och koreograf Sofie Hofvendahl fanns på plats för att hålla i workshopen.
Dansuppvärmning, fysträning och ren teknikträning stod på schemat under de tre dagarna. Den sista dagen ägnades dock mest på att öva inför uppträdandet som skulle avsluta dansverkstaden förra onsdagen.
– Det har varit tre roliga och annorlunda dagar och det kommer att bli intressant, säger Hannie Brithén, som inte kände av någon nervositet inför uppträdandet.
– Vi har gjort det så många gånger, men om det inte blir klockrent så är det bara att skratta åt det, sånt får man räkna med.
Alla tjejer som anmält sig visade sig ha erfarenhet av dans, trots att workshopen var öppen för alla, men erfarenheten var inte det viktigaste menade Sofie Hofvendahl.
– När man jobbar med dansen som uttryck så har det inte så mycket med teknik att göra som att röra kroppen och berätta en historia.

Publicerad 02 March 2010 00:00