Niklas Bjärholm (i mitten), produktionschef och Peter Nidelius (till höger), ägare vid den nya helautomatiserade kapsågen som möjliggör en rad olika vinklar.
Niklas Bjärholm (i mitten), produktionschef och Peter Nidelius (till höger), ägare vid den nya helautomatiserade kapsågen som möjliggör en rad olika vinklar.
Foto: Ida Asplund Ådahl
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

NP Nilssons storsatsning är på plats i Vistorp


BJÄRE. Nu är NP Nilssons produktionsanläggning på plats i Vistorp utanför Förslöv. Anläggningen är en av företagets största investeringar någonsin och det finns planer för framtiden.

I år fyller NP Nilsson 110 år och från och med i morgon kan man fira att allt är på plats på produktionsanläggningen i Vistorp. Egentligen firar man redan i kväll med bandklippning och festligheter för inbjudna. Men först i morgon är de sista sakerna på plats hämtade från verksamheten i Grevie.

Enligt ägaren Peter Nidelius har det varit ett effektivt uppförande av de nya produktionslokalerna som mäter 4 320 kvadratmeter samt har en kontorsyta om 327 kvadratmeter.

– Allt har gått som vi har hoppats. Det var ett pressat tidsschema, men det lyckades bli klart på sex månader, säger han.

I de nya lokalerna för produktionen kommer man att fortsätta produktion av takstolar - ungefär 10 000 om året -, emballage och prefabricerade väggelement. I och med produktionsflytten har NP Nilsson redan anställt fyra personer under 2016 och även om man väljer att ta en sak i taget, hymlar inte Peter Nidelius med att det finns planer för framtiden.

– I och med flytten hit har vi tagit höjd för expansion. Vi är omkring 20 anställda här idag och vi hoppas på att vara 30 inom en inte allt för avlägsen framtid, säger han.

Inom produktionen har man också utökat en del. Borden där väggelement produceras har vuxit från tre till fem och en ny helautomatiserad kapsåg – en av de största investeringarna – ska göra produktionen smidigare.

– Vi har flyttat med den gamla från Grevie som får fungera som backup som kan användas när ordertrycket är högt, säger Peter Nidelius.

Och man är nöjd med det nya läget.

– Rent logistiskt har vi väldigt bra förutsättningar, säger vd:n Gunder Jönsson.

NP Nilssons trävaru AB finns numera på sju geografiska platser; Laholm, Båstad, Grevie, Försölv, Vistorp, Ängelholm och Munka-Ljungby.

Se bildspel till höger.


Publicerad: 16. februari 2017 16:30
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Ängelholm

Startsidan just nu
Missa inte
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa