Några som engagerar sig i Lergökarallyt: Helena Mareniusson, Tommy Ringh, Helen Sandberg, Tony Toresson, Louise Nilsson, Jonas Mareniusson och Kenneth Pettersson. Foto:?Martin Wingren
Några som engagerar sig i Lergökarallyt: Helena Mareniusson, Tommy Ringh, Helen Sandberg, Tony Toresson, Louise Nilsson, Jonas Mareniusson och Kenneth Pettersson. Foto:?Martin Wingren
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Lergökarallyt lägger i högre växel


ÄNGELHOLM. Efter förra årets jubileumsfirande beslutade styrelsen att Lergökarallyt skulle läggas ned. Men nya krafter som hjälper till har gjort att rallyt nu går in på 26:e året.

Entusiasterna bakom Lergökarallyt har nu fått draghjälp från förutom Valhall Park/Peab även Hotell Valhall Park Hotel som har lunch och uteservering under dagen och Bjärekulla matmarknad, som i år utvidgas till att även omfatta hantverk och trädgård.

– Vi har sparkat igång de här herrarna som lagt i ny växel och nu är det bara fråga om hur vi ska växla upp inför framtiden, säger Jonas Mareniusson, hotellchef och ägare, och ler.

Tillskottet har lett till ny energi.

– Det är svårt att få frivilliga att ställa upp och styrelsen hade bestämt sig för att lägga ned. Det blir rätt mastigt att driva rallyt själv. Jag är tacksam för att Peab och hotellet går in och stöttar, säger vice ordförande Tony Toresson och fortsätter:

– Jag möter bilentusiaster överallt och det här evenemanget betyder mycket för dem.

Arrangemanget betyder även mycket för parken, menar Louise Nilsson på Valhall Park.

– Det är ett väldigt viktigt evenemang för parken, säger hon om evenemanget som har tusentals besökare.

– I år har vi utökat med hantverksmässa och vi har underhållning på scen med Jecko och Jessie från Barnkanalen och After Rally med livebandet Shame. Vi vill att det ska vara en dag för hela familjen, fortsätter Louise Nilsson.

Hotellchefen vill också ha en levande park.

– Vi hoppas kunna utveckla parken med fler händelser. Allt som händer i parken skapar ett levande område även för oss, säger Jonas Mareniusson.

Lergökarallyt äger rum lördagen den 26 augusti. Rallystart klockan 09.30. Förra året, när det var jubileumsår, anslöt 800 fordon.

– Det beror på vädret. Det kanske kommer 500-600 fordon men vi är förberedda på 700, säger Tony Toresson.


Publicerad: 10. augusti 2017 11:40
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Ängelholm

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa