Nu handlar det om er trovärdighet

När jag var ute och delade ut information inför folkomröstningen om Pytteleden mötte jag många människor som sa att det var meningslöst att rösta i folkomröstningen, eftersom politikerna ändå kommer att strunta i resultatet. Nu verkar det som om ni tänker ge dem rätt.

Valdeltagandet i folkomröstningen var förvisso inte högt, men hur högt tror ni att det blir i framtida folkomröstningar om ni inte respekterar resultatet i den här? Alla har trots allt fått möjlighet att rösta. Jag tycker att det måste vara tillåtet att anse att man inte berörs av frågan och överlämna avgörandet till dem som berörs.

Bland dem som har röstat är majoriteten för ett nej stor. Endast en liten grupp (37 procent av de röstande och cirka 13 procent av de röstberättigade) röstade ja till Pytteleden. Någon tyst majoritet som vill ha Pytteleden har alltså inte visat sig. Detta gäller hela kommunen utom valkretsen Magnarp. Det är alltså inte heller så att folk i de mindre orterna har gått man ur huse för att rösta ja till en snabbare väg in i Ängelholm. Varför ska vi då ha Pytteleden?

Att påstå att den är nödvändig för att Ängelholm ska kunna utvecklas håller inte. Det finns alltid alternativ när det gäller samhällsplanering. Till exempel skulle man kunna genomföra kommunfullmäktiges beslut om att utveckla ett miljöanpassat transportsystem (kommunens miljöprogram s 13). Gör man det kommer Pytteleden förmodligen aldrig att behövas.

Hela processen kring trafikplanen har kantats av händelser som kan få oss väljare att tro att ni politiker bara är intresserade av våra röster för att få makt. Jag vill inte tro att det är så och jag hoppas att ni kommer att visa oss att det inte är det.
Jag och många med mig vill fortsätta att tro att det spelar roll vad vi röstar.

Karin Stenholm
Aktiv i Nätverket Rädda Pyttebro-området och Naturskyddsföreningens klimatnätverk


Publicerad 07 December 2011 00:00

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag