Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Arbetsförmedlingen testar ”starta eget” på arabiska


NV-SKÅNE. Antalet arabisktalande personer som är intresserade av att starta eget i nordvästra Skåne har ökat det senaste året, enligt Arbetsförmedlingen.

Därför har myndigheten dragit igång en starta eget-utbildning på arabiska. I utbildningen ingår, förutom ordinarie områden som frågor om skatteregler och moms också till exempel studiebesök hos Tullen för att få kunskap om export och import i Sverige. Utbildningen bedrivs i kombination med SFI-studier på halvtid. Man är nu inne på tredje utbildningsomgången som beräknas sluta i maj. Då har sammanlagt ett 30-tal nyanlända arbetssökande från bland annat Helsingborg, Landskrona och Ängelholm tagit del av utbildningen

– Det känns viktigt att vi även kan möta upp intresset av att starta eget företag som ett alternativ till anställning. Många nyanlända har drivit eget företag i hemlandet och vill undersöka möjligheterna till det här också, säger Marit Nordstrand, sektionschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

– Satsningen har fått positiv respons. Deltagarna är nöjda och har fått en bra inblick om hur företag fungerar här i Sverige jämfört med deras hemländer. På sikt hoppas vi förstås att fler företag startas som gynnar tillväxten och därmed sysselsättningen, säger Rade Stojovski, arbetsförmedlare som jobbar med starta eget.


Publicerad: 18. april 2017 11:08
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Ängelholm

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa