André Deveaux i Rögle 2015.
André Deveaux i Rögle 2015.
ANDERS BJURÖ/Bildbyrån
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

André Deveaux tillbaka på svensk is

Kan spela CHL-final mot Frölunda


ISHOCKEY. En av landets mest kända hockeybusar kan vara på väg att göra comeback på svensk is. Tidigare Röglespelaren André Deveaux har skrivit på för Sparta Prag som ska möta Frölunda i CHL-finalen om två veckor.

- På grund av det som hände i Sverige så tror folk att jag är en skurk, men så är det inte, säger han.

Det var i mars 2015 som André Deveaux blev ett av svensk hockeys kändaste namn. Samtidigt som Rögle kvalat sig till SHL läckte en film ut på när Deveaux sänkte en motståndare bakifrån – under uppvärmningen.

Händelsen blev en stor skandal och resulterade i en avstängning på hela tio och en halv månad. Den tidigare Röglespelaren har i olika intervjuer förklarat händelsen med att han drabbats av en hjärnskakning två matcher tidigare och därför inte var i balans.

Sedan dess har Deveaux inte spelat i Sverige men det kan det bli ändring på nu. I går stod det klart att han skrivit på ett kontrakt på en månad med Sparta Prag – laget som möter Frölunda i CHL-finalen om två veckor i Göteborg.

- På grund av det som hände i Sverige så tror folk att jag är en skurk, men så är det inte. Jag hoppas får chansen att visa Sparta Prags fans att jag först och främst är en bra hockeyspelare som vill hjälpa sitt lag, säger Deveaux i en intervju på Sparta Prags hemsida.  


Publicerad: 27. januari 2017 18:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Ängelholm

Startsidan just nu
Missa inte
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa