Hanna Wendelbo, formgivare med rötterna i Ängelholms kommun, släpper ny bok.

Hanna Wendelbo, formgivare med rötterna i Ängelholms kommun, släpper ny bok. Foto: Jenny Brandt Grönberg

Influencer och tapetprofil ska så ett frö till kreativitet genom ny bok

"Vill visa fördelarna i kreativt skapande och inspirera andra"

ÄNGELHOLM.

Tapetformgivaren och influensern Hanna Wendelbo känd för sina blomstermandalas på Instagram är aktuell med ny bok. Med Hannas blomsterpill & mönsterlek vill hon slå ett slag för kreativiteten och inspirera andra.

Hanna Wendelbo, med rötterna i Ängelholms kommun, är bland annat känd för sina tapetmönster och har väckt stor nyfikenhet på Instagram där hon skapar formationer av blomblad och växtlighet, till så kallade mandalas. Nu är hon aktuell med boken Hannas blomsterpill & mönsterlek.

– Jag vill inspirera och utmana till ett kreativt sug och längtan efter att få skapa. Med hjälp av boken får man en större förståelse för färg och form och kan betrakta omvärlden genom mönstrens magiska lins. Ibland börjar processen med att så ett frö i den varma jorden och ibland är början ett skimrande stryk med akvarellpenseln på ett tomt ark. Så som det är i min värld, säger Hanna Wendelbo i ett uttalande.

Genom boken lotsar Hanna Wendelbo en igenom om hur man kan skapa blommor i olika tekniker, så som akvarell, bläck, tusch och gouache. Av mönstren som hon lär ut kan man sedan skapa egna brevpapper och presentpapper.

Hanna Wendelbo är formgivare med specialkompetens inom mönsterdesign. Hon hittar stor del av sin inspiration i sin trädgård bland blommor och växter. Flera av de tapetmönster hon skapat åt ledande tillverkare som Sandberg, Borås Tapeter och Midbec Tapeter är redan moderna klassiker.

Publicerad 24 March 2019 07:00