Linn Morän, 31 från Ängelholm var ute från lägenheten en kvart. När hon kom tillbaka upptäckte hon en fläck utanför dörren.

Linn Morän, 31 från Ängelholm var ute från lägenheten en kvart. När hon kom tillbaka upptäckte hon en fläck utanför dörren. "Inget tvivel om att det var sperma", säger hon. Foto: Privat

Linn gjorde äcklig upptäckt utanför dörren: "Jag känner mig förnedrad"

Var borta en kvart och hittade en misstänkt fläck när hon kom tillbaka

ÄNGELHOLM.

Linn Morän lämnade lägenheten för ett kort ärende. En kvart senare kom hon tillbaka och hittade misstänkt sperma utanför sin dörr.
– Det ger mig verkligen en obehagskänsla, säger hon.

Det var på tisdagsförmiddagen som Linn Morän, 31 lämnade lägenheten i centrala Ängelholm för att gå ner och hämta hunden som hon passar. Hon var borta en kvart och när hon kom till lägenhetsdörren såg hon en kletig fläck på golvet, precis utanför hennes lägenhet.

Hon tog hushållspapper och torkade bort fläcken. Lukten menar hon att hon inte kunde ta fel på.

– Det slog emot mig. Det var sperma, det är ingen tvivel om saken. Jag höll på att spy rätt ut. Men min första tanke var "vem skulle göra det"?

Hon tog en promenad med hunden, men när hon kom hem och hade tänkt mer på saken stoppade hon ner det upptorkade kletet i en påse och ringde polisens tipstelefon.

– De kopplade mig direkt till 112 eftersom de misstänkte ett ofredande. Sedan kom polis hit, tog med pappret och upprättade en anmälan.

Linn Morän menar att hon känner sig både kränkt och förnedrad.

– Det är en obehagskänsla. Jag tittar i titthålet så ingen står utanför innan jag ska gå ut. Jag vet ju inte vem som kan ha gjort det och vad det personen kan vara kapabel till. Men jag vill gå ut med det här för att det behöver lyftas upp, tyvärr kan sådant här hända och kvinnor kan bli utsatta. Det känns hemskt, säger hon.

Publicerad 13 November 2018 16:06