Victoria Hansons korta besök i affären räckte för att tjuven skulle hinna slå till och krossa fönsterrutan på hennes bil.

Victoria Hansons korta besök i affären räckte för att tjuven skulle hinna slå till och krossa fönsterrutan på hennes bil. "Man blir riktigt förbannad", säger hon. Foto: Privat

Victoria utsattes för tjuvens fräcka sju minuters-kupp: "Man kan inte fatta det"

Inbrottet i bilen inträffade på välbesökt parkering

ÄNGELHOLM.

Sju minuter på en upplyst, öppen parkering. Victoria Hanson blev utsatt för tjuvens fräcka kupp som kostade henne en sönderslagen bilruta, kläder och en symaskin.
– Jag fattar inte hur det gick till. Det var ljust ute och det var en massa folk där, säger hon.

Victoria Hanson och hennes man hade åkt från Lund till Ängelholm för att hälsa på hennes svärföräldrar på måndagen. De gjorde ett kort stopp på Brännborn center för att lämna en jacka. Från det att de hade parkerat bilen till de kom tillbaka hade det gått sju minuter och på parkeringen möttes de av en chockerande upptäckt.

– Någon hade krossat vänster bakdörr. Det låg glas överallt som jag trampade i. Jag trodde inte det var sant, säger Victoria Hanson.

Från bilen hade en gärningsperson tagit tre svarta säckar med kläder, en jacka och en symaskin. Men maskinens fodral och pedal hade lämnats kvar. För Victoria Hanson innebär det både en personlig och en yrkesmässig förlust.

– Jag hade med en klädeskollektion som jag skulle se över, jag jobbar tillsammans med en designer. Hur stort värdet exakt var av det som försvann har jag svårt att säga, men det är klart att det påverkar mitt jobb ekonomiskt och att det jag sysslar med blir försenat.

Men mest är hon chockad över tillvägagångsstättet.

– Vi var iväg i högst sju minuter, sannolikheten att vi skulle träffa på tjuven är hög. Dessutom var det en massa bilar och människor runtomkring. Hur kan det hända utan att det märks? Det är fruktansvärt och man blir sjukt förbannad, säger Victoria Hanson och fortsätter;

– Någon kanske tycker det är korkat att lämna saker i bilen. Men de svarta säckarna dolde symaskinen och vi skulle in i affären jättesnabbt. Det här påvkerar mig så klart mycket. I fortsättningen får kanske en stanna i bilen medan den andra uträttar ärendet.

Publicerad 30 October 2018 12:58