Redo för kvartsfinal? – här ser du VM-spelet på storbild

På lördag gör Sverige upp mot England

SKÅNE.

I dag är det dags för kvartsfinalkampen mellan Sverige och England. Runtom i Skåne visas matchen på storbildskärm. Lokaltidningen har samlat några av ställena.

Inför åttondelsfinalen där Sverige besegrade Schweiz samlades mängder med människor i bland annat Helsingborg och Malmö för att heja fram blågult.

I Malmö Folkets park var man omkring 13 000 personer under åttondelsfinalen och en stor skara människor kunde inte ens komma in. Men inför kvartsfinalen utökar man nu med ytterligare en bildskärm som ska möjliggöra att totalt 19 000 personer ska kunna se matchen.

– Vi tycker givetvis det är tråkigt att inte alla kunde komma in och se åttondelsfinalen. Men nu kan fler få plats och se kvartsfinalen. Jag vill ändå uppmana publiken att komma i god tid för att säkra sin plats. Det kommer bli magisk stämning, säger Andreas Ivansson, PR- och kommunikationsansvarig på Folkets park i Malmö.

– Fotbolls-VM har verkligen blivit större än vad vi någonsin hade kunnat tro. Härligt! Vi vill skapa en god gemenskap och låta alla få ta del av samtliga matcher, säger centrumledaren Cecilia Reinholdsson i Eslöv.

På lördag är det alltså återigen dags att samlas kring storbildsskärmar för att gemensamt bevittna Sverige kämpa sig fram i fotbolls-VM med avspark klockan 16.00.

Här kan du se kvartsfinalen på storbild

Helsingborg – Gröningen

Kristianstad – Tivoliparken

Kävlinge – Folkets park

Lund – Stadsparken

Malmö – Folkets park

Osby – Centralparken

Staffanstorp – Torget

Trelleborg – Stortorget

Eslöv – Stora torg

Höganäs – Hamnen

Ängelholm – Östergatan

Hässleholm – Stortorget

Vellinge – Lilla torg

Båstad – Stranden (Summer on)

(Det här är ett urval - det kan finnas fler platser)

Publicerad 07 July 2018 06:00