Fick tillbaka vigselring efter 37 år: "Betyder otroligt mycket"

Hittades i jorden av de nya husägarna

NORDVÄSTRA SKÅNE.

Vigselringen som tillhörde Birgittas bortgångne man hade varit försvunnen i 37 år när familjen som köpte deras hus hörde av sig. Ringen hade dykt upp i jorden när uterummet skulle rivas.
– Det betyder så otroligt mycket. Jag har den nära mig alltid, säger hon.

För en tid sedan hittades en vigselring på havets botten i Helsingborg. Birgittas historia är en annan – men hon vet hur det är att förlora något riktigt kärt.

Tillsammans med maken köpte hon hus i en nordvästskånsk ort sommaren 1978. Ett par år senare byggde maken ett utreum och i samband med det försvann hans vigselring.

– Det kändes jättetråkigt. Han var så klart ledsen över det, men jag tog det nog allra hårdast, säger Birgitta.

2006 drabbades hennes man av en allvarlig sjukdom och kort därefter avled han. Birgitta bestämde sig för att sälja det gemensamma huset året efter.

Sedan gick åren.

Så 2016 eller 2017 – Birgitta är osäker på när – fick hon ett telefonsamtal från kvinnan i familjen som numera äger huset.

Familjen höll på att riva uterummet när de hade hittat ringen.

– Jag trodde inte det var sant. Ibland tror jag att saker och ting har en mening. Jag har inte så mycket kver efter min man förutom alla fina minnen – att ha fått tillbaka ringen betyder så otroligt mycket.

Ringen bär hon nästan varje dag eller har den nära till hands.

– Den är för stor men jag sätter den mellan två andra ringar. Man gifter sig och är lycklig och så gick min man så tragiskt och fort bort. Jag var trasig flera år efter hans bortgång. Att få tillbaka något som var hans – jag kan inte beskriva känslan, säger Birgitta som fortfarande är rörd av händelsen.

Publicerad 04 July 2018 13:57