Massören Alma har tröttnat på skamliga förslag – ringer fruarna

"Minst en gång i veckan får jag önskningar om sexuella tjänster"

STRÖVELSTORP/HELSINGBORG.

De ovälkomna och skamliga förslagen från män blir allt fler. Det kan massören Alma Wolf vittna om. Vid ett par tillfällen har hon känt sig tvingad att kontakta männens partner.
– Det blir bara värre och värre. Men nu känner jag att det är dags att sätta ner foten, säger hon om vardagen som massör.

Alma Wolf har många strängar på sin lyra. Hon är bland annat medicinsk fotvårdsterapeut och barberare, men 2011 blev hon färdigutbildad massör. Men hon hade aldrig kunnat drömma om vad yrket skulle medföra.

– Minst en gång i veckan får jag skamliga förslag och önskningar om sexuella tjänster, som happy endings. Och det blir bara värre och värre, säger hon.

Ungefär hälften av hennes kunder på salongen i Helsingborg är män i varierande åldrar. Enligt Alma Wolf är det inte ovanligt att en män kommer in och frågar om hon erbjuder thaimassage.

– Redan då kan jag börja ana oråd. Tyvärr har thaimassagen fått ett oförtjänt dåligt rykte om sig som en del kanske tänker innebär happy endings.

Enligt henne kan det komma olika förslag om önskad behandling.

– Det är inte ovanligt att de vill att jag ska utföra massagen topless. Det har även hänt att en man kommit in och velat få sin massage naken, något jag inte har accepterat.

Mannen lämnade då stället, men bokade en ny tid två veckor senare. När han då ombeddes ta av sig på överkroppen, låg han naken på rygg när Alma Wolf kom in i behandlingsrummet igen. Hon skickade i väg honom och vägrade ta emot honom för behandling igen.

Ibland har det gått så långt att hon har känt sig tvungen att höra av sig till personens respektive.

– Det har hänt två gånger. Och det värsta är att det blir allt vanligare att männen tjatar och inte tar ett nej, även om jag då har sagt att jag kommer vara tvungen att ringa deras fru om de inte slutar.

När hon har gjort det har kvinnan ofta bett om ursäkt för mannen, men Alma Wolf har krävt en ursäkt från mannen själv i fråga. Någon gång har hon fått ett skriftligt "förlåt".

– Jag tycker det är så sorgligt att kvinnan ska känna sig tvungen att be om ursäkt för mannens dåliga beteende. Det är lite skrämmande, säger Alma Wolf.

Det värsta är att det blir allt vanligare att männen tjatar och inte tar ett nej, även om jag då har sagt att jag kommer vara tvungen att ringa deras fru om de inte slutar.

Hon berättar att det finns kollegor i branschen som har känt sig tvugna att sluta som massörer på grund av rädsla. Men för egen del har hon aldrig känt sig rädd.

– Det har varit många obekväma situationer men jag har inte varit rädd. Jag är en ganska robust tjej med skinn på näsan och jag är rätt orädd av mig. Men deras beteende är inte mer okej för det.

Nu vill hon sätta ner foten och belysa hur vardagen som massör kan se ut.

– Det är så vanligt att kollegor inom branschen blir utsatta för det här med. Jag tror inte att många vet om det. Så nu är det verkligen läge att sätta stopp, det kan inte fortsätta.

Vad skulle du vilja säga till männen som beter sig illa under behandling?

– Väx upp! Det får vara bra nu. Jag skulle kunna säga det på något pedagogiskt sätt, men det hjälper inte.

Tror du att det kommer att bli annorlunda framöver?

– Ja jag både tror och hoppas det. Kanske får man sig en tankeställare. Männen är mycket medvetna om #metoo-kampanjen. Men jag upplever det nästan som att det har blivit värre sedan dess, att de ska testa gränser.

Kommer du fortsätta att ringa männens respektive om de upprepat kommer med skamliga förslag?

– Ja, behövs det kommer jag att göra det.

Publicerad 05 June 2018 10:19

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag