Alexandra och Johannes säger ja till varandra – på köpcentrum

HELSINGBORG. Tidigare i vår anordnades en annorlunda tävling på Väla köpcentrum. En vigsel inklusive klädsel, ringar, mat och tårta stod på spel. Vinnarna blev 28-åriga Johannes Petersson och Alexandra Ström från Munka-Ljungby.

– Jag bryr mig inte om att det är på Väla som jag gifter mig eller inte, bara det är med min drömman, säger Alexandra.

Av
Louise de Bourg

115 par var med i tävlingen innan Johannes och Alexandra korades till vinnare. Tävlandena hade fått skriva kärleksförklarningar till varandra och blev sedan kallade till en intervju. Johannes och Alexandra ställde upp i tävlingen när Alexandras mamma hittade annonsen i Välas tidning. Alexandra hintade till Johannes att de borde ansöka. Då ansökte Johannes i smyg.

Efter deras intervju blev ombedda att ringa upp på Facetime samma kväll för att svara på en kompletterande fråga.

– När vi ringde upp så stod folket på Väla i sitt konferensrum med tårta och sa att vi hade vunnit! Jag trodde aldrig att vi skulle vinna. Vi har aldrig vunnit något förut, inte ens en trisslott. Men så vann vi nu. Vi blev jätteglada!

I vinsten ingår allt som kan tänkas behövas till ett bröllop, som kläder, mat och fest. Johannes och Alexandra känner sig optimistiska till att gifta sig på köpcentrumet.

– Det känns underligt men också underbart. Det kommer bli unikt iallafall, säger Johannes.

Bröllopet kommer hållas på Gamla Torget kl. 14 den 16 juni. De sista pusselbitarna kommer falla på plats under veckan, då Johannes och Alexandra kommer bestämma med restaurangerna på Resturangtorget om maten som ska serveras.

Bröllopet kommer att vara öppet för allmänheten och hålls under den vanliga öppettiden, innan bröllopsparet fortsätter bröllopsfesten på hotellet med cirka 50 gäster.

För andra giftassugna kommer det att hållas drop-in bröllop på Väla samma dag mellan kl. 10-13 och 15-18. Det enda som krävs är en giltig hinderprövning från skatteverket och id-handling för att få gifta sig.

Foto: Privat

Publicerad 09 May 2018 04:00