Arbetsförmedlare hotades till livet efter negativt beslut

"Det är en obehaglig händelse"

NV-SKÅNE.

En person anställd på Arbetsförmedlingen överfölls och hotades till livet i sitt hem. Detta efter att arbetsförmedlaren ska ha fattat ett beslut som påverkade en jobbsökande negativt.

Fyra män knackar på hemma hos arbetsförmedlaren en kväll i början av april. Han öppnar dörren på glänt, men de fyra männen tränger sig in i bostaden, enligt anmälan till Arbetsmiljöverket.

Männen säger att mannen är skyldig pengar till den jobbsökande som påverkades av beslutet, men den person som berördes av beslutet ska inte vara någon av de fyra männen, rapporterar SVT Helsingborg.

De fyra personerna hotar att döda mannen om han inte ger dem pengarna. Mannens sambo, som också befinner sig i bostaden, tar en bild av männen med mobilkamera.

En av männen tar då fram pepparspray och sprutar på sambon. När männen lämnat lägenheten ringer paret polisen, som direkt känner igen de fyra personerna.

Arbetsförmedlingen har gjort en anmälan om olycksfall och fysiskt våld till Arbetsmiljöverket.

– Vi har nu fullt fokus på vår medarbetare. Det är en obehaglig händelse, säger Klas Holmqvist, HR-partner vid Arbetsförmedlingen, till SVT Helsingborg.

Han har kopplat in säkerhetsavdelningen i ärendet.

– Jag känner inte till att något liknande hänt tidigare inom Arbetsförmedlingen, säger Klas Holmqvist till SVT.

Arbetsförmedlingen har polisanmält den inträffade händelsen.

Publicerad 17 April 2018 09:43