Booztlagret duckar frågor om kränkningar

Logent som sköter klädjättens lager kritiseras av tidigare anställda

ÄNGELHOLM.

När Lokaltidningen granskade klädjätten Boozts lager i Ängelholm vägrade Logent som sköter arbetsplatsen svara på frågor. Nu bekräftar ett stort antal tidigare anställda bilden i artikeln.

Av
Felix Alnemark

Personalen måste be om att få gå på toa, uppmanas att jobba sjuka och har svårt att få fasta anställningar på bemanningsföretaget Logent som sköter lagret för klädjätten Boozt. Det uppgav en tidigare anställd såväl som fackliga ombud på lokaltidningen.se den 9 mars.

"Det som framgår och även insinueras av dina frågor är så felaktigt och främmande för vår verksamhet att vi inte finner oss föranledda att kommentera dessa överhuvudtaget." skrev Logents HR-chef centralt Magnus Weidenhaijn till Lokaltidningen när vi ville ha svar på våra frågor.

Men nu ger ett stort antal tidigare medarbetare sin bild av Logent (se faktaruta). Men företaget vägrar återigen lägga korten på bordet.

– Jag kan inte göra annat än att vidhålla påståendet att det här är så grundligt felaktigt och främmande för vår verksamhet att jag inte ser anledning att kommentera, säger Magnus Weidenhaijn.

Jag har ett tiotal källor som bekräftar bilden. Är det inte bättre om du berättar hur det ligger till?

– Jag kan inte säga mer än så. Sen kan man spekulera i varför de uttalar sig, säger Magnus Weidenhaijn.

Vad menar du?

– Återigen, jag har sagt det jag har att kommentera, säger Magnus Weidenhaijn och lägger på luren.

Ali Shibl är fackligt ombud på Transportarbetarförbundet och har berättat att facket har ett stort antal ärenden på sitt bord rörande Logent i Ängelholm.

– Det finns synpunkter på arbetsledningen. De har brister i sina kunskaper. De kan inte reglerna. Okunskap är ett stort bekymmer i Sverige. När 40-talister går i pension och ersätts med folk med dåliga eller ingen erfarenhet av arbetsledning, säger han.

Det pågår just nu förhandlingar om att ta in praktikanter från två olika bemanningsföretag. Det rör sig om målgrupper som unga och invandrare. Det är något facket är kritiska till.

– För det första får de ingen betalning och ingen garanti om anställning. Vi tycker att det ska finnas krav om anställning efter praktik, annars är det gratis arbetskraft.

Anställda egna ord

Röster om Lokaltidningens artikel 9 mars. Alla som uttalar sig har tidigare arbetat på Logent.

"Det är en firma som spelar fult spel. Man ska jobba som en slav där om man inte ska bli uppsagd där. De utnyttjar en till max. De ändrar ens anställningsavtal hela tiden, de betalar inte rätt lön bara för att de inte vill ha fast anställda. När kontrakt löpt ut säger de upp en samma dag och definitivt inte en månad innan."

"Allt går enbart ut på att tjäna pengar. Hur personalen mår och har det ligger inte i deras intresse. Fast anställning är det inte tal om där i princip. De har i system att enbart anställa visstid. Naturligtvis finns det en del fast anställda, men det är väldigt få om man ser till den stora personalomsättningen de har."

"HR ändrade mitt schema och meddelade mig dagen innan helt utan förvarning. Då min lön blev drabbad och jag fick vardagar istället för mitt ursprungliga helg schema. Och när jag använde mig av facket och fick rätten på min sida så erbjöd de mig att komma in på min schemalagda lördag och citat "sopa i 8 timmar". För att få mig att backa och skita i det."

"När anställda som HR inte vill ha kvar längre sätter sig på tvären och använder sig av facket till att reda ut något de känner har blivit fel så får de en stämpel direkt. Om den anställde mot förmodan har rätt och får jobba vidare så sätter HR/gruppledarna denna anställd på avdelningar de inte kan eller de mindre roliga avdelningarna helt utan rotation. Bara för att få den anställde att säga upp sig självmant.".

"Jag kan bekräfta dessa uppgifter är sanna. Jag slutade nyss på grund av nytt jobb då Logent är ett oseriöst företag som utnyttjar sin personal och anställningar.".

"Hot & vuxenmobbning passar inte nånstans tycker jag och definitivt inte på en arbetsplats! Hörde även att en chef sagt nu att det är vi äldre som startat detta och fått med oss ungdomarna. Det kallas tyvärr bara arbetslivserfarenhet. Jag tycker synd om ungdomarna som många är på sitt första jobb och tror att det ska vara så på en arbetsplats.".

Publicerad 28 March 2018 07:00

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag