Rögle klarade kontraktet – körde över Linköping

Sportchefen: "Bra att vi undvek kvalspel"

ÄNGELHOLM. Med kniven mot strupen klev ett laddat Rögle BK ut på isen i Saab Arena. Killarna gjorde sitt, vann med 3–0 och såg till att Rögle lirar SHL-hockey även nästa säsong.

– Det här är något att fira. Vi hade stora problem för inte så länge sedan, men alla ska vara stolta över det lyft vi gjort de senaste tre månaderna, säger Chris Abbott, Rögles sportchef i en intervju på klubbens hemsida.

Den tidigare publikfavoriten i Lindab Arena tog över som sportchef den 20 november ifjor efter Anders "Masken" Carlsson. Från att ha legat rejält illa till i tabellen har Rögle ryckt upp sig. Tack vare segern över Linköping kan klubben och supportrar andas ut. Rögle undvek kvalspel och SHL-kontraktet har säkrats till nästa säsong.

– Det var bra att vi undvek kvalspel. Målet var play-in till slutspelet, men vårt spel har inte riktigt suttit. Jag tror nog vi hade varit ett lag som många andra inte ville möta i ett slutspel, säger Chris Abbott.

Den nu 34-årige sportchefen slog igenom i svensk hockey tillsammans med sin tvillingbror Cam för tio år sedan. Sedan dess har Chris spelat i både Luleå och varit lagkapten i HV71 som i våras blev svenska mästare. På grund av en skada tvingades han sluta, men kunde istället få chansen som sportchef och hans bror Cam har som bekant blivit Rögles huvudtränare.

– Både jag och Cam kom in med nya, fräscha ögon och har förändrat det som behövdes. Nu spelar alla för varandra och mot ett gemensamt mål. Det ska vara en rolig hockey att spela och titta på, säger Chris Abbott.

Nu återstår två matcher av säsongen innan blickarna riktas mot ännu en säsong i SHL.

– Vi ska ut och njuta. De sista 30 matcherna har vi försökt sätta den standard vi vill hålla nästa säsong, men vi tar det mesta efter säsongen. Killarna har gjort ett oerhört bra jobb, hoppas många vill vara en del av laget även i framtiden, säger Chris Abbott på Rögles hemsida.

Rögles sportchef Chris Abbott.

Rögles sportchef Chris Abbott. Foto: Bildbyrån

Publicerad 08 March 2018 00:00