Räddar julen för utsatta familjer

ÄNGELHOLM. Julhjälpen Ängelholm rycker ut för tredje året för att säkra att även barn i utsatta familjer ska få känna julglädje.

Michelle Nilsson, Marie Hallonkvist och Sofie Nilsson engagerar sig i Julhjälpen. Varje år hör familjer av sig till dem, familjer som har det svårt ekonomiskt och som behöver hjälp med julklappar till barnen. Något som Julhjälpen koordinerar med givmilda privatpersoner som ställer upp.

– Alla barn har rätt att få fira jul och det finns många familjer som har det tufft, säger Michelle Nilsson och Marie Hallonkvist.

Förra året var det 24 familjer som fick hjälp och de tre engagerade har bråda dagar inför julen.

– Förra året var hela mitt vardagsrum fullt av saker som folk hade skänkt, säger Michelle Nilsson som vill framhålla att de gör så gott de kan för att hjälpa så många som möjligt.

– Folk får inte glömma att vi också är också privatpersoner och gör detta på vår fritid. Vi vill egentligen hjälpa hela Sverige men kan bara hjälpa så mycket vi kan.

Vad är det som driver er att hålla uppe engagemanget?

– Det som får oss att hålla igång är den positiva respons vi får. Men det största är när en familj som fått hjälp hör av sig och säger hur bra deras jul blev. Då känner vi oss varma inombords.

Läs mer om initiativet på Facebook. Sök på Julhjälpen i Ängelholm

Publicerad 27 November 2017 11:54

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag