Efter tweeten: Nu träffas hockeyfrälsta tjejer

Känd Röglesupporter bakom initiativet till ett kvinnligt hockeynätverk

ÄNGELHOLM. I våras skickade Rögleprofilen Jenny Karlsson ut en förfrågan om en nätverksträff för kvinnliga hockeysupportrar. Nu är det dags. I helgen samlas ett stort gäng hockeyfantaster i Jönköping.

- Äntligen är det dags. Det har planerats länge och nu hittade vi en spelledig helg där vi kunde träffas, säger Jenny Karlsson.

Hon är på väg upp till nätverksträffen när Lokaltidningen.se når henne. Jenny Karlsson är supporterprofilen i Rögle BK som gått på hockey sedan barnsben. Under åren har hon via sociala medier lärt känna en rad supportrar från andra klubbar i landet. Hon började känna att det behövdes ett forum för kvinnliga hockeysupportrar.

- Det handlar om att stötta varandra. En del kvinnor känner sig påhoppade av andra manliga supportrar som ifrågasätter varför de ens går på hockey. Den bilen vill vi förändra och stärka de kvinnor som utsätts för påhopp.

Jenny själv har inte råkat ut för detta i Rögle men vet att många råkar ut för detta. Nu inleds ett första steg i att skapa ett större nätverk för kvinnliga hockeysupportrar i Sverige.

- Nu träffas vi och ska i första hand lära känna varandra. Det kommer med all säkerhet bli en hel del hockeysnack men även frågan om att stötta de tjejer vars hockeyintresse ifrågasätts av andra vill du diskutera. Sedan har jag också fått in en hel del videohälsningar från hockeyprofiler från flera SHL-klubbar som tycker vårt initiativ är bra.

Det var efter en tweet tidigare i år som Jenny frågade om det fanns intresse för ett nätverk för hockeytjejer, som det fullkomligt exploderade. Många hörde av sig och var intresserade.

- Jag trodde inte det skulle finnas ett så stort intresse. Jag sa till min familj, ”vad har jag ställt till med?”. Men detta är så fantastiskt roligt.

Nu är det så äntligen dags för en träff. 25 kvinnliga supportrar i åldrarna 15 till 55 ska nu träffas i Jönköping.

- Så klart hoppas jag att fler tjejer inspireras av detta och att det på sikt kan bli fler träffar, lokalt i egna klubblag och större träffar runt om i landet.

Jag kan tänka mig det blir en del snack om Rögle och den inte så roliga starten på säsongen?

- Det kan jag tänka mig. Inför varje säsong pratar vi om att det kommer gå bra. Nu har vi haft tur med friska spelare men vi får ändå inte ihop det. Men det kommer en dag när det vänder, jag hoppas det blir före jul så vi slipper kika på biljetter till kvalserien…

Publicerad 10 November 2017 11:40

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag