Cernelle storsatsar och nyanställer

ÄNGELHOLM. ?Läkemedelsföretaget Cernelle bygger nytt laboratorium och kontor, en satsning på runt 25 miljoner kronor. Och siktar samtidigt på att nyanställa.

– Vi ska inte bara vara de första med att extrahera pollen utan vi ska även vara ledande inom, det, säger företagets vd Ken Tinebo som tog ett symboliskt första spadtag ihop med styrelseordförande Göran Hellström och Backahills vd Anders Nelson.

Företaget utvecklar? läkemedel för pollenallergiker och för personer med prostatabesvär. I dag uppgår personalstyrkan till drygt 30 personer men om tre-fyra år kan den siffran vara uppe i 55-60 personer, enligt vd:n. Nyrekryteringar behövs inom både produktion, forskning och utveckling samt marknad.

– Det här är den största satsningen som Backahill gjort sedan de blev ägare till Cernelle, säger Ken Tinebo.

Företagets produkt Cernitol finns i dagsläget i Sverige och Japan men företaget siktar på expansion i Europa. Därav behövs nya lokaler för utökad produktion och utveckling.

– Vi förbereder lansering i bland annat Frankrike, Tyskland och Schweiz. Vi behöver uppdatera produktionen inför volymökningen, säger Ken Tinebo.

I dagsläget ?omsätter företaget runt 60 miljoner kronor men om några år kan omsättningen vara uppe i 100 miljoner kronor, menar vd:n som menar att företagets expansion gagnar Ängelholm i stort.

– Dels för att vi sysselsätter fler och dels för att det kan leda till andra verksamheter sätter igång i Ängelholm, säger Ken Tinebo.

De nya lokalerna väntas stå klara i slutet av september 2018.

Tillbyggnaden ska stå klar i september nästa år. Illustration: Cernelle

Tillbyggnaden ska stå klar i september nästa år. Illustration: Cernelle

Ken Tinebo, företagets vd. Foto: Martin Wingren

Ken Tinebo, företagets vd. Foto: Martin Wingren

Publicerad 09 October 2017 14:59

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag