Rånaren blev inte nöjd – kidnappade offret

Offret tvingades åka med rånaren under pistolhot

Av
Gustav Persson

ÄNGELHOM. Rånaren kände sig missnöjd med bytet och tvingade in offret i sin bil. De båda åkte sen hem till offret där rånet fortsatte. Med mannen i bilen försökte han dessutom råna ytterligare en person.
Det var under natten till idag som en otäck händelse utspelade sig i centrala Ängelholm. En man var ute och gick när han stoppades av en bil. Mannen i bilen visade upp ett pistolliknande föremål och tvingade offret att gå till närmast bankomat och ta ut pengar.
Men rånaren blev inte nöjd med bytet. Därför tvingade han in offret i sin bil och körde därefter hem till honom.
– Den misstänkte tvingar sen honom under pistolhot att föra över mer pengar på kortet. Sen sätter de sig i bilen igen för att åka till en bankomat och ta ut pengarna, säger Rickard Glanz, polisen pressinformatör.
Men de hinner aldrig till bankomaten. På vägen dit, vid Rönne skola, möter de nämligen ytterligare en person som den misstänkte försöker råna. Han har dock inga pengar på sig och flyr från platsen.
– Den personen vill vi väldigt gärna komma i kontakt med eftersom han kan ha viktiga upplysningar för oss. Det ska ha varit en yngre man eller pojke. Vi är ytterst angelägna om tips så ring gärna 11414 om du vet något.
Där efter avbryts även det andra rånförsöket och mannen släpps ut ur bilen.
Rånaren fick under händelsen med sig en mobil, några spelkonsoller, ett kontokort och en mindre summa kontanter. Han misstänks nu för människorov och rånförsök.
Ingen person kom till fysisk skada.   

Publicerad 12 July 2017 10:47

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag