Sveriges bästa hopprepare gör upp i Ängelholm

"Det kommer bli väldigt spektakulärt"

Av
Gustav Persson

HOPPREP. Under helgen gör Sveriges bästa på hopprep upp. Idag startar nämligen SM på Lingvallen i Ängelholm.
– De allra bästa i Sverige är på plats och det kommer bli väldigt spektakulärt, säger Kajas Murmark som är ansvarig för arrangemanget.
Idag samlas drygt 100 tävlande på Lingvallen då en helg med hopprep på allra högsta nivå väntar. Under helgen kommer SM, junior-SM och Rikshoppet 6:an äga rum.
– Det ska bli väldigt kul. Det här är vinterns stora höjdpunkt, säger Kajsa Murmark.
Under lördagen handlar det om lagtävlingar. I SM gör fyra lag upp och lagen från Kämpinge är stora favoriter.
– Då tävlar man fyra eller fem stycken tillsammans och tävlingen är uppdelad i sex grenar. Tre grenar med enkelrep och tre med dubbelrep. Två stycken handlar om snabbhet och de andra fyra om freestyle.
Ungefär samma upplägg är det under söndagen då de individuella tävlingarna avgöras. Där innehåller tävlingen dock bara tre grenar.
– Allt är spektakulärt men snabbhetsgrenarna är nog mina favoriter. De är fantastiska att titta på. Det går så snabbt att man knappt hinner se repet. Vi kommer att ha så att man hela tiden kan följa hur många hopp som har gjorts och vem som leder. Ett misstag där kan betyda väldigt mycket.
Freestylemomenten är precis som de låter betydligt kreativare. Där handlar det om att på tid göra tricks och koreografi till musik som bedöms av domare. Hopparna gör allt från att stå på händer till att göra volter.
Förutom prestigen att bli bäst i Sverige finns det också mer i potten under helgen.
– Tävlingen är en uttagning till EM i Portugal i sommar. Så det står väldigt mycket på spel.

Publicerad 18 March 2017 06:00

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag