Bedragare lurade pensionär på en miljon

"Pengarna är borta. Nu måste hon jobba igen för att försörja sig"

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

ÄNGELHOLM. Ängelholmskvinnan hade nyligen gått i pension och var nyskild, när hon fick en vänförfrågan av en högt uppsatt amerikansk militär. 
Han berättade att han ägde flera oljekällor och var mycket välsituerad. Han hade dock dåligt med kontanter och behövde en större summa pengar för att betala för advokater. I gengäld skulle kvinnan få ordentligt betalt i efterhand.
– Kvinnan förde över pengarna, men efter ett tag hörde mannen av sig igen och behövde en stor summa pengar för att kunna lämna landet och träffa kvinnan, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson som är presstalesperson för polisen i nordvästra Skåne.
Kvinnan betalade ännu en gång till mannen och nu var planen att de skulle träffas i London.
– När de skulle träffas hörde mannen av sig och sade att han råkat ut för en mycket allvarlig trafikolycka. Han behövde ytterligare en stor summa pengar för att betala läkarvården, förklarar Eva-Lotta Hermansson Truedsson.
Kvinnan började nu ana oråd och kollade upp mannen. Det visade sig då att hon blivit utsatt för en bluff.
– Tyvärr är det här brott som är nästan omöjliga att utreda, den miljon kronor kvinnan betalat är borta, konstaterar Eva-Lotta Hermansson Truedsson.
För kvinnan innebär bluffen en tragedi.
– Hon har blivit tvungen att ta extrajobb för att få ihop så att hon klarar sig. Om man får en sådan här förfrågan ska man omedelbart avvisa den, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.
 

Publicerad 15 February 2017 09:29

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag