Favorit i repris för fyrbent nyårsfirande

"Förra nyårsaftonen var den roligaste kväll jag jobbat"

STURUP.  Flygplatshotell har på senare år vunnit stora framgångar genom att hålla öppet för hundar och deras ägare på nyårsafton. När Sturup Airport hotell för första gången testade konceptet i fjol var förväntningarna höga och succén ett faktum. Redan på nyårsdagen var samtliga rum till i år bokade.
– Det var magiskt med så mycket nöjda kunder. Förra nyårsaftonen var den roligaste kväll jag jobbat, säger Jonas Svensson, VD för Sturup Airport hotell som bestämt sig för att göra en favorit i repris.
Jonas Svensson har drivit Sturup Airport hotell i 24 år och alltid stängt över storhelgerna då efterfrågan varit liten.
– Jag visste inte om att det inte är tillåtet att skjuta raketer och smällare vid flygplatser, men så hörde jag att man på Arlanda utnyttjade just det för och erbjöd boende för skotträdda hundar. Jag tänkte att det måste jag prova. 
Ryktet om att hotellet skulle hålla öppet på nyårsafton för första gången på 24 år spred sig snabbt och rummen som tidigare stått tomma fylldes med hundägare från hela Sverige som nu fick chansen att fira lugnt med sina fyrfota vänner.
Kvällen blev succé och Jonas med personal bestämde sig för att göra firandet till tradition.
– Klockan 10 på nyårsdagen var samtliga rum till i år bokade. Vi fick så positiv respons. Någon hade hört en liten smäll långt bort, men annars hade det varit helt fritt från smällar, säger han.
Till årets firande kommer cirka 120 hundar med sina ägare. Förutom lugn och ro bjuds de fyrbenta gästerna på varsin present och något gott att smaska på uppe på rummet. Husse och matte får avnjuta en fin nyårsbuffé nere i restaurangen.
– Vad det blir för mat vet vi inte riktigt än, men det ska bli något som passar alla. Det ska bli kul att återse flera av fjolårets gäster och även en hel del nya. Ryktet har verkligen spridit sig, säger Jonas Svensson, som när rummen var slut började få förfrågningar om husbilar,
– Folk undrade om de kunde komma med sin husbil, parkera utanför hotellet och sedan delta i middagen.  Det sa vi givetvis sa ja till.
Hundarna då, får de vara med på festen?
– Tyvärr är inte djur tillåtna i matsalen och det kanske är tur, annars hade det kunnat bli lite stökigt. 

Fler tips för skotträdda hundar

• Vid riktigt allvarliga fall bör djurägaren söka upp en veterinär i god tid och be om att få recept på en lugnande medicin.

• Ett tips är att förbereda ett rum i hemmet utan fönster eller ett fönster med ljud- och ljusisolering i form av en madrass eller tjocka gardiner.

• Sätt radion på hög volym som maskerar knallarna. Vänj hunden att vara i rummet innan i god tid innan nyårsafton. En god bit mat och dryck gör arrangemanget trevligare

• Glöm heller inte att rasta hunden ordentligt tidigt på nyårskvällen innan smällandet börjar. Se också till att adress och telefonnummer är väl utmärkta på halsbandet om hunden av någon anledning skulle komma lös och rymma i ren förskräckelse

Publicerad 26 December 2016 05:00

Lokaltidningen Ängelholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag