Marie och Ulrik Brynby tog tillsammans med BMM initiativet till kortegen. Fanny Fallesen kommer att få åka på motorcykeln i täten.

Marie och Ulrik Brynby tog tillsammans med BMM initiativet till kortegen. Fanny Fallesen kommer att få åka på motorcykeln i täten.

Motorcykelkortege till stöd för Fanny

Av
Peter Nygren

ÄNGELHOLM. ?När Marie Brynbo läste Lokaltidningens artikel om alla de problem som Fanny Fallesen har haft med sin ovanliga sjukdom och med mobbning togs initiativet till den mc-kortege och en insamling som genomförs den 10 september.
 
 – Jag kände direkt att det här var något viktigt, något som vi i föreningen borde göra en insats för, säger Marie Brynbo när vi träffas.
Hon och maken Ulrik har motorcykelintresset gemensamt, och är engagerade i Bikers Mot Mobbning, BMM. Det är  en rikstäckande organisation som ideellt verkar för att förebygga mobbning på skolor, fritidsgårdar och i idrottsföreningar.Medlemmar i BMM reagerade starkt när de läste Lokaltidningens reportage (se sidan 12 i denna tidning) om Fanny Fallesen, hennes ovanliga diagnos neurofibromatos, NF, och att hon utsatts för mobbning som en följd av detta.

Det hela resulterade? i idén om en motorcykelkortege i Ängelholm, information om och insamling av pengar till   förmån för forskning kring den ovanliga sjukdomen.
Gensvaret på deras upprop, publicerat på sociala medier, har varit starkt. På lördag kommer en mäktig mc-kortege att rulla från Varalöv söder om Ängelholm in till Stortorget i  stadens centrum.
– Vi har deltagare från flera håll i Sverige som kör hit till Ängelholm för att delta, berättar Ulrik Brynbo.
Fanny Fallesen? kommer att åka på kortegens första motorcykel, Ulriks Yamaha.
– Det ska bli spännande, det är första gången som jag åker motorcykel, säger Fanny som är glad över att pengar samlas in till NF-förbundet, så som hon önskade. 

Fanny Fallesen gläds åt stödet och ser fram emot mc-kortegen.

Fanny Fallesen gläds åt stödet och ser fram emot mc-kortegen.

Marie Brynbo menar att det är viktigt att sprida information om denna diagnos, som få känner till, och att motverka mobbning.

– Det behövs mer forskning och kunskap och vi ska hjälpa till med att sprida information.
Hon tillägger att alla som kör motorcykel och vill ställa upp är välkomna att delta i kortegen som avgår kl 11 lördagend en 10 september från parkeringen vid Erikslunds hotell.  
 
LÄS MER: "Min ovanliga diagnos": Flickan med porslinsbenet 

Publicerad 31 August 2016 09:00